Qing Show project header mobile 01 640x640 - Qing Show

Qing Show

Qing Show vertelt de legende van ‘The Eight Immortals’: 8 onsterfelijken met bovennatuurlijke krachten die door één beslissing van het ene avontuur in het andere belanden.

Deze Chinese mythologie vormt de perfecte ruggengraat voor een show boordevol spektakel, vliegacts, acrobatie en klassiek kung fu fighting. Een unieke theatervoorstelling met heel wat innovatieve technologieën en speciale effecten die je doorheen de verschillende werelden uit de Chinese cultuur loodsen.

Ontdek hoe @Vision deze productie mee tot stand bracht!

Show details

Show titel: Qing Show

Functie: technical director & stage manager

Producer: Sunac & Art Team Group

Artistic Director: Luc Petit

Timings: april 2018 - mei 2019

Locatie training, repetities en shows: Oriental Movie Metropolis theatre, Qingdao, China

Adembenemend theater gebasseerd op Chinese mythology

Een totaalspektakel als boost voor het Chinese kusttoerisme

Qing Show is een permanente spektakelshow, gecreëerd en opgevoerd in een op maat gebouwd theater in Qingdao – een toeristische stad aan de kust ten Zuid-Oosten van China. Voor het opwaarderen van het kusttoerisme bouwde projectontwikkelaar Sunac een kunstmatig eiland, inclusief hotels, winkels en 2 gloednieuwe theaters.

De blikvanger van dit megalomaan bouwproject was Qing Show. Dit magische spektakel werd geproduceerd en gecreëerd door Art Team Group, onder leiding van art director en regisseur Luc Petit. Het creatieve team werkte het concept volledig uit – van het uitschrijven van uitgebreide storyboards, over het samenstellen van de acts en effecten tot gedetailleerde concept schetsen voor decor, rekwisieten en kostuums.

Wanneer Art Team Group startte met het zoeken van coaches en het samenstellen van de technische teams, kwam ik met @Vision in beeld.

@Vision: uitwerking van het technische totaalplaatje

Mijn taak startte 13 maanden voor de première van Qing Show. Als Technisch Directeur was ik verantwoordelijk voor de volledige implementatie van de sets in het theater: van concept tot installatie en van tekening tot uitgewerkt object. Zo bracht ik Qing Show mee tot leven.

In de voorbereidingsfase creëerde ik samen met de technisch tekenaar een master plot waarin ieder theatertechnisch- en bouwtechnisch element werd verwerkt. Hier moesten we rekening houden met het implementeren van alle automatisatietechnieken, de special effects en de reusachtige scenic assets. We werkten in nauw overleg met de bouwheer van het theater om zodoende de theatertechnische installatie probleemloos met de ruwbouw te versmelten.

Daarnaast volgde ik de constructie van de scenic assets van dichtbij op. Het ontwerp werd uitgewerkt door Ingenious Inflatables, met hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk. De staalconstructie werd vervaardigd in Turkije terwijl de inflatable covers -welke dienst doet als projectie surface- in Tsjechië werden gecreëerd.

Ik verwerkte schetsen en designs van rekwisieten tot presentatiedocumenten en technische tekeningen, zocht naar de juiste leveranciers in China en volgde de creatie van dichtbij op.

Als Technisch Directeur nam ik tijdens de opbouwfase de algemene leiding over de implementatie van alle constructies, theatertechnische materialen, machines en effecten in het theater. Ieder departement was onder leiding door een professional ingehuurd door Art Team Group, welke de lokale teams uit China aanstuurden. Hierbij was een goede samenwerking tussen de tientallen verschillende partijen van cruciaal belang. Hierbij zorgde ik steeds voor een hands-on opvolging en zocht naar de beste oplossing voor iedere partij.

Ik volgde alle -voorziene en onvoorziene- problemen van kortbij op en zocht on the spot naar oplossingen. Ik tekende engineering drawings voor complexe problemen, liet krachtberekeningen uitvoeren door een ingenieursbureau en liet lokale leveranciers aanpassingen uitvoeren aan de set. Ik was de directe link tussen alle lokale en buitenlandse leveranciers, de leveranciers van de bouwheer, de aannemer zelf en de Chinese klant, om zo een zorgeloze samenwerking te verzekeren.

Tijdens het repetitieproces stond ik als Stage Manager in voor het vlotte verloop van programmatiesessies, trainingen, repetities en voorstellingen en waakte ik ook over de veiligheid van de artiesten en crew. Na de première namen -na afloop van een intensieve overdracht periode- lokale teams het dagelijks verloop van de voorstellingen over.

Het eindresultaat: een ongezien spektakel

Het eindresultaat van Qing Show is een indrukwekkend totaalspektakel.  We creëerden een set met een speelgebied van 60 meter breedte, 18 meter diep en tot wel 24 meter hoog. We installeerden 32 performance winches, 2D- en 3D vliegsystemen voor bungee-acts en het vliegen van artiesten en rekwisieten over de scène en het publiek, en implementeerden 4 moving trucks, een lift en tilting platvorm in het water. Dankzij de toevoeging van deze hoogtechnologische automatisering en special effects konden we het verhaal op een dynamische manier vertellen. Acrobatie, dans, klassieke kung fu fighting, vliegwerk, reusachtige rekwisieten en spectaculaire projecties zorgden voor een visuele parel.

We creëerden verschillende scènes en werelden door gebruik te maken van video mapping op vloer, volledige set-elementen, watergordijnen en een curved projection screen. Golven, watervallen, sneeuw of high-pressure fonteinen zorgden zo voor een totaalbeleving bij het publiek.

Ben jij nog op zoek naar een technisch expert voor je productie? Aarzel niet om mij te contacteren!

Vragen of interesse?

Laat hieronder je gegevens achter of stel je vraag en ik contacteer je zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.