Diensten header mobile 01 640x640 - Diensten

Technisch Directeur

Technisch advies en ondersteuning nodig voor je volgende productie? Deel je ideeën en ik toon je hoe we deze ontwerpen kunnen omzetten in een intieme voorstelling of innovatief totaalspektakel.

Design Engineer

Expert nodig voor conceptual design en technische tekeningen? Als ervaren Design Engineer teken ik gedetailleerde bouwplannen, zoek ik oplossingen op maat en bewaar ik het overzicht op de ontwikkeling van jouw decor.

Technical Stage Manager

Wil je je repetities en shows vlekkeloos laten verlopen? Als toneelmeester of voorstellingsleider ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op het podium en kijk ik toe op de veiligheid van cast en crew.

Technisch Directeur

Van creatief idee naar technische oplossing

Op zoek naar technisch advies en ondersteuning om je productie tot leven te brengen? Als Technisch Directeur ben ik de link tussen de producent, het creatieve team en de technische departementen. Daarnaast bied ik diensten aan als technisch consultant voor live voorstellingen, events en shows, en voor permanente theater installaties of op maat gemaakte theaters.

Ik vertaal alle ideeën en dromen – bínnen het vooropgestelde budget – in technisch haalbare oplossingen. Per theater verwerk ik alle plannen en informatie tot één groot masterplan met een rol voor elk departement.

Het resultaat? Een harmonieus geheel. Samen maken we het onmogelijke mogelijk!

Waarom kiezen voor @Vision als Technisch Directeur?

Als Technisch Directeur speel ik een cruciale rol tijdens de preproductie van je theaterproject: van schetsen en maquettes verwerken, technische tekeningen opmaken, materiaallijsten en plannen nakijken, offertes opvragen bij technische partners tot waken over de veiligheid.

Tijdens het opbouwen en afbreken neem ik de leiding over de voorstelling en stuur ik diverse ploegen zoals licht-, geluid-, decor- en automatisatieteams aan.

Ik zorg voor een vlot verloop en neem belangrijke eindbeslissingen, zodat alles volgens de planning wordt opgebouwd. Daarbij houd ik het podium ook vrij voor de nodige repetities en programmatiesessies.

Klassiek decor én innovatieve technologieën

Als Technisch Directeur combineer ik innovatieve technologieën met theatertechnische standaarden. Zo verwerk ik automatisatie in decorelementen, showdecks en rekwisieten om het decor tot leven te laten komen. Verder gebruik ik winches en vliegsystemen om rekwisieten, decorelementen of artiesten te laten vliegen.

Mijn kennis en ervaring zijn cruciaal om automatisaties goed te implementeren. Dat wil zeggen binnen de strenge veiligheidsnormen en technische beperkingen die gelden per theater.

Wanneer standaardmaterialen geen uitweg bieden, ga ik op zoek naar custom-made oplossingen. Ik verzeker dat het totaalplaatje klopt in functie van ophangmogelijkheden, load capacity en zichtlijnen en schakel ingenieurs in voor stabiliteits- en krachtsimulaties.

Vision Diensten Technical Director - Diensten
Vision Diensten Design Engineer - Diensten

Design Engineer

Conceptual design en technische tekeningen

Als Design Engineer bied ik specifieke design- en engineering diensten aan om custom-made staging elements, set & scenery, speciale rekwisieten en automatisatie voor theater, tv en events te ontwikkelen.

Dit gaat van ‘conceptual design’ oplossingen tot gedetailleerde technische ‘engineering drawings’. Ik werk jouw ideeën uit tot een technisch haalbaar concept of design.

Waarom kiezen voor @Vision als Design Engineer?

Als Design Engineer vertaal ik de creatieve ideeën van de designer in een technisch verhaal. Hierbij hou ik rekening met de te gebruiken materialen, gewichten, statische en dynamische krachten en de veiligheidsvereisten binnen elke sector.

Ik verwerk ieder detail in een technische bouwtekening zodat het decoratelier, de staalconstructeur of automatisatiespecialist over de juiste informatie beschikt.

Van design naar perfect eindresultaat

Wanneer veel verschillende afdelingen samenwerken aan het decor, is het niet altijd even makkelijk om het overzicht te bewaren. En zonder overzicht boet je in aan tijd en efficiëntie.

Als Design Engineer volg ik de ontwikkeling van de scenic elements nauwgezet voor je op. Ik communiceer zorgvuldig tussen de verschillende partijen om een perfect eindresultaat te verzekeren.

Technical Stage Manager

Feilloze repetities en shows

Als Technical Stage Manager fungeer ik als toneelmeester of voorstellingsleider en ben ik verantwoordelijk voor het vlotte verloop van repetities en shows. Daarnaast speelt een belangrijk deel van mijn werk zich af vóór de aanvang van de on-stage repetities.

Zo organiseer ik trainingen en repetities voor cast- en crewleden achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan dry-techs en het aanleren van scènewissels of show-gerelateerde trainingen zoals vliegen, specifieke veligheidshandelingen en automatisatiegewenning.

Waarom kiezen voor @Vision als Technical Stage Manager?

Tijdens repetities en shows ben ik als Stage Manager de link tussen het creatieve team enerzijds en de cast, crew en het orkest anderzijds.

Ik leid repetities, stuur teams aan, maak repetitieschema’s op, maak het cuebook met timings en scènewissels en help – waar nodig –  met rekwisieten. Ik zorg tot slot ook voor gepaste communicatie backstage en ‘reset’ de scène wanneer nodig.

Een eindverantwoordelijke op het podium

Tijdens voorstellingen is de Stage Manager eindverantwoordelijke voor de show. Ik geef ‘cue’s’ en ‘clear’s’ en sta in voor de veiligheid van ieder cast- en crewmember op het podium.

Het is mijn taak als voorstellingsleider om belangrijke beslissingen te nemen en juist te reageren op bepaalde onvoorziene on-stage situaties.

Vision Diensten Technical Stage Manager - Diensten
@Vision logo favicon - Diensten

Projecten in de kijker

In de loop der jaren heeft @Vision tal van projecten ondersteund door diensten te verlenen als Technisch Directeur, Design Engineer of Technical Stage Manager. Je kan enkele van onze belangrijkste projecten hieronder terugvinden, of neem een kijkje op het volledig portfolio.

+
QING SHOW COVER PROJECT PORTRAIT 1 - Diensten
+
ZOO OF LIFE COVER PROJECT LANDSCAPE 700x500 - Diensten
+
MOZART COVER PROJECT PORTRAIT 1 - Diensten
+
WIZARD OF OZ COVER PROJECT LANDSCAPE 700x500 - Diensten

Vragen of interesse?

Laat hieronder je gegevens achter of stel je vraag en ik contacteer je zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.