Over Koen Beliën header mobile 01 640x640 - Over Koen Beliën

Over Koen Beliën

@Vision helpt klanten in live entertainment met technisch advies, conceptual design en stage managing. Leer technisch expert Koen Beliën hier kennen!

Imagineering your dreams

Mijn naam is Koen Beliën. Aangenaam! Barsten jij en je team van de creatieve ideeën voor je volgende voorstelling of productie, maar zoek je nog een creatieve duizendpoot met véél theatertechnische kennis om deze ideeën te realiseren?

Als oprichter van @Vision bied ik mijn diensten aan als technisch consultant en technisch productie manager voor grootschalige theaterproducties of live entertainment events met complexe sets, automatisatie en innovatieve technologieën.

Als Technical Director en Design Engineer bedenk ik technisch haalbare oplossingen voor producers en klanten die actief zijn binnen de live entertainment industry. Als Technical Stage Manager neem ik de eindverantwoordelijkheid óp het podium op mij, tijdens op- en afbouw, repetities en shows.

Koen Beliën Technical Stage engineer 3 - Over Koen Beliën
Koen Beliën Technical Stage engineer 1 600x600 - Over Koen Beliën

Imagineering = imagination + engineering

@Vision staat voor visie, illusie, verbeelding en fantasie met een moderne link. Als ‘imagineer’ zet ik creatieve dromen om in technische verhalen. Bij opdrachten ben ik de schakel tussen de producent, het creatieve team en de technische departementen. Zo komt de magie tot leven!

Ik heb jarenlange ervaring voor klanten in binnen- en buitenland. Grootschalige theaterproducties of live entertainment events met complexe sets, automatisatie en innovatieve technologieën? Die hebben geen geheimen meer voor mij. Werk je aan een intieme voorstelling? Aan de hand van inventieve ideeën brengen we de emotie tot bij je toeschouwers.

Opleiding en ervaring

In 2005 volgde ik de opleiding Arts of Theatre Technologies in Antwerpen, België. Die combineerde ik met een stageplaats in Stadsschouwburg Antwerpen, één van de grootste theaters van Europa. Door mijn studie te combineren met een stageplaats rijk aan unieke technieken en grootschalige theater- ballet- en musicalproducties, kon ik mijn vaardigheden binnen theatertechnieken vormgeven. Na mijn studies ging ik meteen aan de slag als Assistant Stage Manager bij de Antwerpse Stadsschouwburg. Samen met de Stage Manager en Technical Director vulde ik de technische kant van het verhaal in bij de producties.

Zo nam ik als Head of Flywall de leiding over alle verticaal bewegende decorchangementen. Verder maakte ik cuelijsten en leidde ik technici op tot ervaren flywall operators. Zo werkte ik onder meer mee aan gerenommeerde voorstellingen als The Sound of Music, Elisabeth, Roman Polanski’s Dans der Vampieren en Cameron Mackintosh’s Oliver!. Binnen de Stadsschouwburg groeide ik in 2011 door tot Technical Director en Stage Manager. Daarbij nam ik niet alleen de technische inplanting van gastproducties, maar ook het volledig technische preproductieproces van eigen voorstellingen voor mijn rekening. Ik werkte nauw samen met producenten, regisseurs en designing teams en was verantwoordelijk voor het vlotte verloop van repetities en shows als Shrek, Assepoester, het tamelijk ware verhaal en hi-tech musicals als Ben X en We Will Rock You.

In 2014 startte ik mijn eigen onderneming. Met @Vision help ik producers en klanten uit de live entertainment industrie als Technical Director, Stage Manager en Design Engineer. Zo was ik onder meer verantwoordelijk voor projecten als Andrew Lloyd Webber’s The Wizard of Oz, het locatietheater Flanders Fields, intieme tourproducties als Piaf en War of the Roses en bombastische musicals zoals Mozart!. Met QingShow werkte ik 13 maanden aan een grootschalige spektakelshow over de Chinese mythologie: The Eight Immortals. Deze voorstelling – boordevol acrobatie, special effects, automatisatie en innovatieve technologieën – werd gecreëerd in een speciaal op maat gemaakt theater in Qingdao, China.

@Vision logo favicon - Over Koen Beliën

Vragen of interesse? 

Ben jij op zoek naar een expert die technische oplossingen voor jouw creatieve ideeën levert? Laat je gegevens achter en ik neem meteen contact met je op.

Partners

Vragen of interesse?

Laat hieronder je gegevens achter of stel je vraag en ik contacteer je zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.