Cinderella

Cinderella verteld het 19e-eeuwse verhaal van de gebroeders Grimm, waarbij een meisje voortdurend gepest wordt door haar stiefmoeder en stiefzussen. Dit verhaal kent reeds talloze versies en herwerkingen, waar magie en liefde steeds centraal staat.

Dit sprookje is voldoende aanleiding voor musical vol betovering, prachtige kostuums en magische effecten.

Ontdek hoe @Vision deze magische productie mee tot stand bracht!

Show details

Show titel: Cinderella

Functie: technical director & stage manager

Producer: Music Hall

Artistic Director: Christophe Ameye

Timings: augustus 2019 + december 2019 - januari 2020

Locatie repetities: Zuiderkroon, Antwerpen, België

Locatie shows: Stadsschouwburg Antwerpen, België + Capitole, Gent, België

Het project

Een magisch musicalsprookje

Met Cinderella brengt producent Music Hall het verhaal van Assepoester als modern muzikaal familiespektakel. Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie.

De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen.

Cinderella is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

@Vision: aangesteld als voorstellingsleider

@Vision ook gevraagd om het stage management van Cinderella op zich te nemen. Dit vertaalde zich enerzijds in het leiden van de repetities tijdens het repetitieproces, en anderzijds had ik als toneelmeester de taak om de voorstellingen soepel en veilig te laten verlopen.

Tijdens het repetitieproces stond ik als stage manager in voor het vlotte verloop van programmatiesessies, vliegtrainingen en repetities en waakte ik ook over de veiligheid van de artiesten en crew.

De repetities vonden plaats in de repetitieruime van Zuiderkroon Antwerpen. Op deze locatie hadden we voldoende ruimte om een proefbouw van het decor te organiseren en zodus konden ook onze repetities vanaf dag één in een groot deel van het decor plaatsvinden.

Het eindresultaat: een ongezien spektakel

Het eindresultaat van Qing Show is indrukwekkend totaalspektakel.  We creëerden een set met een speelgebied van 60 meter breedte, 18 meter diep en tot wel 24 meter hoog. We installeerden 32 performance winches, 2D- en 3D vliegsystemen voor bungee-acts en het vliegen van artiesten en rekwisieten over de scène en het publiek, en implementeerden 4 moving trucks, een lift en tilting platvorm in het water. Dankzij de toevoeging van deze hoogtechnologische automatisering en special effects konden we het verhaal op een dynamische manier vertellen. Acrobatie, dans, klassieke kung fu fighting, vliegwerk, reusachtige rekwisieten en spectaculaire projecties zorgden voor een visuele parel.

We creëerden verschillende scènes en werelden door gebruik te maken van video mapping op vloer, volledige set-elementen, watergordijnen en een curved projection screen. Golven, watervallen, sneeuw of high-pressure fonteinen zorgden zo voor een totaalbeleving bij het publiek.

Ben jij nog op zoek naar een technisch expert voor je productie? Aarzel niet om mij te contacteren!

Vragen of interesse?

Laat hieronder je gegevens achter of stel je vraag en ik contacteer je zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.